Boek 3 – NL

Eigen wijsheid

Een boeiende, praktische handleiding om je eigen wijsheid te ontwikkelen.

Eigen wijsheid omvat een uitgebreid onderzoek naar je missie, naar de grootste meerwaarde die je aan je omgeving kunt bieden vanuit wat je het plezierigste vindt en waar je het beste in bent. Je missie is je leidraad, richtlijn en meetlint voor hoe je verder gaat, op een opwindende en plezierige wijze, en zonder vervreemding. Zonder jezelf op dit punt onnodig te saboteren. Kortom, laat gebeuren wat je wilt dat er gebeurt en word wie je wilt, mag en kunt zijn. Moet zijn zelfs. Leid jezelf en wordt zo gelukkig als je maar kunt zijn.

Hiertoe is het zaak eerst een volwaardige persoon te worden die zich als vanzelf door het leven van alledag beweegt. Volwassen worden dus. Daarnaast moet je je de nodige vrijheid verwerven om je die zienswijzen eigen te maken die je telkens het meeste te bieden hebben. Dat vereist onder andere dat je allerlei achterstallig onderhoud verricht, losse eindjes afhecht en je eigen sterfelijkheid wezenlijk aanvaardt.

De volgende stap is dat je je missie daadwerkelijk verwezenlijkt. Juist ook als die omgeving weerbarstig is en voor moeilijkheden zorgt. Dat betekent dat je verdacht bent op improductieve zienswijzen en andere vormen van zelfsabotage en daarmee leert om te gaan.

Een hele reis, een avontuur ook, dat je allerlei hindernissen zal voortoveren. Zo wordt je je eigen baas, die doet wat hij wil en kan en daarvoor waardering ontvangt.

Scroll to Top